Covek od staklo EP

by Fonija

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

      name your price

     

1.
2.
3.

about

All music and lyrics by Deni Krstev, except Radio Motorika by XAXAXA, written by Vasko Atanasoski.

Arrangements by Fonija and Vasko Atanasoski.

credits

released December 1, 2016

Deni Krstev - Vocals, guitar, synth
Darko Fotinovski - Bass, backing vocals
Kristijan Lafazanovski - Drums, percussion

Recorded, mixed and mastered by Deni Krstev in studio 1060 (Skopje, Macedonia, November 2016)
Produced by Vasko Atanasoski.

Cover photo by Branko Avramovski

tags

license

all rights reserved

about

Balkan Veliki Skopje, Macedonia

contact / help

Contact Balkan Veliki

Streaming and
Download help

Track Name: Covek od staklo
Уште една душа лета далеку
Од затворот за луѓе безгрешни
Уште една душа ќе заборави
На земјата што не ќе постои

Велат, млади сме за тага,
А стари сме за сите детски испади...
А од векот среќен нивни ни оставија
Само ведри приказни и долгови

Јас сум човек од стакло,
Погледни низ мене
Јас сум човек од стакло,
Ајде, скрши ме
Никогаш повеќе да не се составам...

Срце имаме, но знам...
Заслужуваме, но знам...
Молчам се' уште, но знам...
Секој од нас такла сам.

И како ли да најдам смисла
Во сите зборови од злоба кажани
И се чудам дали мирно спијат
Тие што живеат за туѓи јадови

И ќе го чувам градот што не' јаде
Кога никој не ни гледа ниту едно нешто
Добро во него
Не ни верувам во судбини,
Ниту паралелни светови
Можам сам да се победам!

Јас сум човек од стакло...
Track Name: Ovoj den (1060 mix)
Не сум ти потребен,
Не сум она што го бараш
Не сум сликата по која копнееш
Секоја вечер пред да затвориш очи
И потонеш во сон

Овој ден не е мој,
Не е ниту наш
Овој ден не е твој
Ниту ќе биде некогаш.

И не ми требаат рибите во морето
Ќе ги оставам да пливаат за некој друг
Нека го најдат својот блескав мамец
Нивната судбина

Овој ден не е мој,
Не е ниту наш
Овој ден не е твој
Ниту ќе биде некогаш.
Track Name: Radio Motorika (XAXAXA)
Радио моторика на кровот на една скопска зграда
Радио моторика, права Карпош 2 балада
Радио моторика на кровот на една скопска зграда
Радио моторика, тајна врска Скопје-Љубљана

Ооо, дали се слушаме?